Navigation
Verhalen

Mark en Marlou Verkleij
Vepo Cheese, Bodegraven
www.vepocheese.com

"Jullie zijn een betrouwbare partner die down-to-earth is. Zeggen wat je doet en doen wat je zegt, dat is Stolp+KAB."

Een Oerhollands familiebedrijf gespecialiseerd in het versnijden, raspen en verpakken van kaas.

Vepo Cheese is een familiebedrijf dat haar oorsprong kent in 1920. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verpakken en verwerken van kaas. Ze sourcen hun eigen grondstoffen, verpakken en vermarkten de producten. Het klantenpalet is divers, ze kunnen het retailkanaal, foodservices en industriële verwerkers tot hun afnemers rekenen. Vanuit het hoofdkantoor in Bodegraven leveren zij aan 22 landen. Bij Vepo Cheese zijn ze enorm trots op hun Oerhollandse product dat zelfs Wubbo Okkels in 1986 meenam in spaceshuttle de Challenger!

Meer informatie: www.vepocheese.com

De uitdaging

Mark Verkleij en Marlou Bink-Verkleij, broer en zus, staan aan het roer van Vepo Cheese. De relatie tussen Stolp+KAB en dit familiebedrijf gaat ver terug. Opa Verkleij klopte meer dan veertig jaar geleden aan bij ons kantoor in Oudewater voor de boekhouding van Kaashandel Verkleij. Daarna nam vader het over en in 2009 werd Vepo Cheese een feit. Wij helpen het bedrijf bij het maken van de jaarrekeningen en advisering op diverse vlakken. We hebben dus een lange historie opgebouwd met deze trotse familieorganisatie met vestigingen in Bodegraven en Oudewater. Naast Vepo Cheese bestaat de kaashandel nog steeds.

Onze aanpak

Stolp+KAB stelt de jaarrekening en de management letter op, ondersteunt bij (her)structurerings- en financieringsvraagstukken. We wonen de aandeelhoudersvergadering bij en geven Vepo Cheese in samenwerking met hun eigen belastingadviseur advies over fiscale zaken. Ook dragen wij zorg voor privézaken en denken mee over risicobeperking. Als ondernemers voelen Mark en Marlou zich gesteund in zaken omtrent vastgoedverdeling, fiscaliteiten, het opstellen van begrotingen en informatievoorziening over subisidieregelingen.

Mark vertelt hierover: "Stolp+KAB wijst ons regelmatig op herziene wetgeving en handige voordelen. Dat heb je nodig als ondernemer".

Het resultaat

Toen er twee jaar geleden een aandeelhouder uittrad, is dit door goede voorbereiding van onze kant vlekkeloos verlopen. Ook is de klant erg gebaat bij de adviezen opgesteld in de management letter.

Marlou: "Het is altijd prettig wanneer een externe partij meekijkt, dat houdt ons en de administratieve organisatie scherp. Let op deze belastingvoordelen of kies wel of niet voor deze vastgoedbelegging. Jullie pakken dit snel en adequaat op en denken echt met ons mee". Voor de komende jaren willen Mark en Marlou op dezelfde voet verdergaan, scherp blijven op veranderende regels en wetten en waar nodig gebruikmaken van onze internationale kennis.

Terug naar verhalen Contact