Navigation

Directie aan het woord: Roy ter Heijden

In deze reeks stellen onze directieleden zich voor. Je leest meer over wie ze zijn, wat ze doen en waar ze heen willen. Deze keer is de beurt aan Roy ter Heijden. 

Helemaal opgeladen

"Ik ben eigenlijk pas net terug van vakantie. Ik was er nog niet eerder geweest, maar Kroatië is erg goed bevallen. We hebben verschillende plaatsjes bezocht, gesnorkeld en boottochtjes gemaakt. Lekker rustig aan, dan kan ik er nu weer tegenaan! Al is het momenteel in verband met vakanties wel rustig op kantoor." 

Een echt mensen-mens

"Ik ben altijd wel nieuwsgierig naar andere mensen. Geïnteresseerd in wat hen bezighoudt. Ik stel dan ook veel vragen, dat merken mijn kinderen vooral wanneer er vrienden of vriendinnen over de vloer komen. Ik denk dan ook dat je mij kunt omschrijven als sociaal en een echt mensen-mens."

Van beginneling naar vennoot

"Ik begon mijn Stolp+KAB en Audit To Be carrière in 2000, destijds nog bij KAB. Bij mijn vorige werkgever zat ik niet helemaal op mijn plek. Een oude studievriend (mu collega) Jos Nonhof (assistent accountant), vroeg of ik eens kennis wilde maken bij KAB. Dit beviel goed en ik maakte de overstap. Ik was nog aan het studeren en had mijn titel nog niet, dus ik kwam als een echte starter binnen. Daarna heb ik wat stappen gemaakt: ik heb mijn AA-titel behaald, verder gegroeid in mijn functie als accountant en in januari 2011 ben ik toegetreden als vennoot binnen KAB."

Focus op personeel

"Als directielid houd ik mij, naast mijn accountancy- en controlewerkzaamheden, ook bezig met interne activiteiten. Zo zijn John Kret, mede partner, en ik verantwoordelijk voor de commissie HR. Waarbij de focus ligt op het binden, boeien en behouden van onze collega’s, ons belangrijkste kapitaal. Daarnaast heb ik nog de commissie vaktechniek en kwaliteit in mijn portefeuille."
"Hoe zorgen we ervoor dat de zittende collega's blij zijn én blijven? En hoe werven we nieuw personeel? Ik denk dat dit binnen de hele branche, en momenteel zelfs wel binnen de hele economie, een continu thema is." 

Ruimte voor interne opleiding en begeleiding

"Het is belangrijk dat onze collega's ruimte hebben om zich verder te ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende opleidingen en cursussen, interne begeleiding en gezamelijke incompany trainingen. We houden continu de ontwikkelingen in de markt in de gaten, zodat we snel kunnen schakelen."

Inzichten vanuit het personeel

"Naast interne opleiding heeft ons team misschien ook andere wensen of ideeën, waar wij zelf niet aan denken. Vandaar dat we een personeelsklankbordgroep in het leven hebben geroepen. Hierin willen we met de medewerkers/collega's bespreken hoe zij tegen werken bij Stolp+KAB en Audit To Be aankijken, de toekomst van het vak, makkelijker en efficiënter werken middels innovatie op automatiseringsgebied, de huisvesting van onze kantoren, het thuiswerken, maar ook wat wij als directie anders kunnen doen. In september staat de eerste bijeenkomst gepland en ik ben erg benieuwd naar de nieuwe inzichten!"

De diversiteit aan werkzaamheden

"Wat ik het leukst vind aan werken bij Stolp+KAB en Audit To Be is de diversiteit aan klanten en werkzaamheden. Dit begint bij de ondernemer zelf: ieder mens is anders en kijkt anders tegen zaken aan. Daarnaast zijn ook de ondernemingen en soorten klanten erg verschillend. Dit zorgt voor een grote variatie aan werkzaamheden. De meeste voldoening haal ik uit het samenwerken met de klant en de collega's. De klant bijstaan en helpen tegenslagen te overwinnen en/of oplossingen te vinden. Samen werk je toe naar een eindproduct, bijvoorbeeld een jaarrekening of een advies over een bepaald onderwerp." 

Open deuren-mentaliteit

"De sfeer op kantoor is eigenlijk heel informeel. Er zijn geen drempels en er heerst een soort 'open deuren-mentaliteit'. De hiërarchie is binnen de organisatie niet zichtbaar. We werken op eenzelfde niveau met iedereen samen. Dat vind ik persoonlijk heel prettig. Door de omvangt hangt binnen Audit To Be een familiaire sfeer waardoor je ook heel hecht met elkaar samenwerkt." 

Op naar de volgende.. 

Dank je wel, Roy, voor deze korte kennismaking en inkijk in jouw beleving als directeur. 
Ben jij benieuwd naar de andere directieleden? Houd onze nieuwspagina in de gaten, iedere maand stelt een ander directielid zich voor!