Fiscaal beleid rondom crowdfunding op komst

11-07-2017

Het ophalen van geld bij het publiek door (startende) ondernemers geniet nog steeds enorme populariteit. Dat de spaarrente richting de nullijn gaat, draagt zeker bij aan deze trend.

Crowdfunding

Publieksfinanciering is een alternatieve en aantrekkelijke manier om een startkapitaal te verkrijgen, zonder tussenkomst van een intermediair. Het fenomeen is aan het begin van de 21e eeuw ontstaan met Amerika als voorloper. Verschillende manieren van crowdfunding zijn: doneren, sponsoren, het investeren van vreemd vermogen of participatie in een project.

Document op komst

De fiscale gevolgen van het aantrekken of juist het uitlenen van geld door middel van crowdfunding zijn uiteenlopend en hangen samen met de verschijningsvorm. Uiteraard voorzien onze experts u graag in persoonlijk advies. Handig om te weten is ook dat de Belastingdienst momenteel werkt aan een document waarin dit aspect van publieksfinanciering wordt beschreven. 

Meer informatie

Wilt u als ondernemer meer weten over de fiscale consequenties van uw crowdfundingsactie? Laat het ons weten via info@stolpkab.nl en wij nemen spoedig contact met u op.