Aangifte Inkomstenbelasting met de vooraf ingevulde aangifte

12-02-2018

Binnenkort dient u de aangifte Inkomstenbelasting 2017 in te leveren bij de Belastingdienst. Wij hebben een handige checklist voor u samengesteld om dit proces te vergemakkelijken. Deze heeft een algemeen karakter en is bedoeld als hulpmiddel. Om uw aangifte inkomstenbelasting te kunnen opstellen hebben wij uw volledige en juiste gegevens nodig. Het is mogelijk om de gegevens uit de vooraf ingevulde aangifte inkomstenbelasting (VIA) in te lezen in ons aangifteprogramma. Hiervoor hebben wij van u een machtiging nodig. Dit kunt u op de volgende manier organiseren:

  1. Wij sturen met ons aangifteprogramma een aanvraag naar de Belastingdienst voor de registratie van uw machtiging.
  2. De Belastingdienst stuurt u een registratiebrief met een formulier over onze aanvraag. Bent u akkoord, dan kunt u het formulier naar ons doorsturen. Met de activeringscode op het formulier kunnen wij de machtiging activeren. Bent u niet akkoord, dan hoeft u niets te doen.

Machtiging

Een machtiging voor de gegevens van de vooraf ingevulde aangifte is voor 1 aangiftejaar. U beslist dus per aangiftejaar of u ons wilt machtigen. Wanneer de machtiging is geactiveerd, kunt u deze op elk moment weer intrekken. Hiervoor gebruikt u de registratie met intrekkingscode. Let op: de machtigingscode moet binnen 56 dagen geactiveerd worden als u akkoord bent. Voor meer informatie over de vooraf ingevulde aangifte (VIA) verwijzen wij u naar de website van de Belastingdienst. Evenals voorgaande jaren wordt uw aangifte inkomstenbelasting opgenomen in de uitstelregeling.

Meer informatie

Bekijk de checklist of download de PDF-versie, zodat u het document kunt uitprinten. Mocht u vragen hebben omtrent aanlevering van uw stukken of over de aangifte Inkomstenbelasting in het algemeen dan kunt u contact met ons opnemen via +31 71 3315200 (Roelofarendsveen) of +31 70 3209355 (Voorburg).