5 tips voor een productieve zomer

23-07-2018

Menig ondernemer ziet de zomer ongetwijfeld als een relaxte, rustige periode. De zomer biedt echter volop (zakelijke) kansen. Wij zetten ze graag voor u op een rijtje. 

1. De administratie bijwerken

Is de zomer een relatief rustige periode in uw bedrijf? Neem dan de tijd om interne bedrijfsprocessen en projecten te evalueren en verbeteringen in te plannen. Ook taken die wel belangrijk maar minder urgent zijn, zijn een mooie klus voor de zomerperiode. Denk daarbij aan het archiveren, opruimen en updaten van personeeldossiers. Hulp nodig bij uw administratie? De specialisten van Stolp+KAB helpen u hier graag bij, zodat u meer tijd overhoudt om te ondernemen.

2. Zorg voor een gezonde liquiditeit

Bij veel bedrijven ligt de complete financiële administratie tijdens de zomerperiode vaak geheel of gedeeltelijk plat, zeker wanneer de verantwoordelijke medewerkers op vakantie zijn. Met als gevolg dat betalingen niet of later worden gedaan. Bel uw openstaande facturen daarom tijdig na en zorg ervoor dat u automatische betalingsherinneringen inpland. Uiteraard kunt u de verwerking en digitalisering van uw financiële administratie ook aan ons uitbesteden.

3. Actieve acquistie

Vanwege de afwezigheid van veel (potentiële) klanten, lijkt het een logische stap om uw aquisitieactiviteiten deze zomer stop te zetten of terug te schroeven. Maar wanneer het rustiger bij u op kantoor is, is dat het bij uw klanten waarschijnlijk ook. Het ideale moment om een keer een lunchafspraak in te plannen met een potentiële opdrachtgever op een zonnig terras. 

4. Werk flexibele uren

Bent u in de gelegenheid om zelf uw dag in te delen? Naast dat het aan te raden is om uw werkdag aan te passen naar uw bioritme, kan het in de zomer prettig zijn om vroeg te beginnen. Zo kunt u aan het einde van de middag nog even genieten van de zon en bent u minstens zo productief.

5. Vier de zomer

Ook op de werkvloer mag de zomer best gevierd worden. Pak met elkaar een terrasje na werktijd, of plan een leuke boottocht of barbecue. Een goede balans tussen werk en ontspanning bevordert tenslotte de werksfeer en productiviteit.