Navigation

Werken én leren: Güven, Lex en Chris delen hun ervaringen

Güven Gunes is beginnend assistent accountant op onze samenstelafdeling. Lex Straten is gevorderd assistent op onze controleafdeling. En Chris is junior belastingadviseur. Drie verschillende functies op diverse afdelingen. Één ding hebben ze in ieder geval met elkaar gemeen: ze kiezen er alle drie voor om hun studie in de richting van accountancy te combineren met werken bij Stolp+KAB.

Hoe bevalt hen de combinatie van werken en leren? En wat zijn hun ervaringen bij Stolp+KAB? Ze vertellen het je in deze blog! 

Theorie op de universiteit

Chris studeert Fiscaal Recht en Rechtsgeleerdheid aan Universiteit Leiden. Chris: "Universitair onderwijs is meestal heel theoretisch. Als je begint met werken, leer je hoe je die kennis toe moet passen. De kennis die je opdoet bij je studie en de ervaring die je opdoet op werk zijn als twee zijden van dezelfde munt: de één kan niet zonder de ander."

Lex werkt vier dagen per week bij Stolp+KAB en studeert de andere dag. Lex: "Ik studeer Accountancy aan Universiteit Nyenrode. Deze studie is breder dan waar ik mij gedurende mijn werkdagen mee bezighoud. De studie legt een theoretische basis waar je bij je werk altijd op terug kunt vallen."

Praktijkgericht leren

Güven: "Ik houd van praktijkgericht leren en zit liever niet de hele week in de boeken. Die ruimte krijg ik bij Stolp+KAB."

"Na mijn studie Bedrijfsadministratie niveau 4 ben ik begonnen met de studie Accountancy op Hogeschool Avans in Breda. Verschillende vakken zoals externe verslaggeving en fiscale rechten sluiten goed aan met de praktijk, waardoor de werkzaamheden binnen de functie makkelijker gaan en je beter begrijpt wat en waarom je eigenlijk iets doet." 

Diversiteit in het werk

Chris: "Het werk is heel afwisselend en ik ben iedere dag wel ergens anders mee bezig. Van advies over btw-gevolgen van verkoop in het buitenland tot bedrijfsovernames en hulp bij samenwerkingsovereenkomsten tussen klanten." 

Güven: "Je krijgt bij Stolp+KAB met veel verschillende klanten te maken, waardoor het werk erg divers is en je ook elke keer iets anders leert."

Persoonlijke sfeer

Wat ze het leukst vinden aan werken bij Stolp+KAB? 

Chris: "Ik ben heel blij met de persoonlijke sfeer bij Stolp+KAB. Elk kantoor zegt dat de deur van iedereen wagenwijd openstaat. Maar bij Stolp+KAB kennen wij bij wijze van spreken geen deuren. Iedereen is erg open, gezellig en staat altijd voor je klaar om je wat nieuws bij te leren. Het is erg fijn dat iedereen hier de tijd voor je neemt."

Lex: "Ook de interactie met klanten is erg leuk. Je wilt samen met het team én met de klant hen zo goed mogelijk helpen." 

Verder groeien en ontwikkelen

Chris: "Op dit moment ben ik nog erg jong, veel wegen staan dus wat mij betreft nog open. Wel weet ik dat ik momenteel vooral de advisering op het gebied van het bedrijfsleven en alles wat daarmee gepaard gaat, erg leuk vind. In de toekomst hoop ik mij daarin verder te kunnen ontwikkelen, zodat ik daar een onmisbare kracht kan worden."

Tips van en voor (onze) werkende studenten

Lex: "Als je net als ik fijne collega’s en studiegenoten hebt, stel vragen. De drempel is vaak lager dan je verwacht en het maakt het veel makkelijker om tot oplossingen te komen." 

Güven: "Zet je studie op nummer één! Als je dit niet doet, verdwaal je in het werk en laat je je studie achter. Neem de tijd om aan je studie te zitten en verlies je doel niet uit het oog!"

Meer weten?

Wil jij meer weten over de ervaringen van Güven, Lex of Chris? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van jouw studie combineren met werken bij Stolp+KAB? Leuk! Neem contact met ons op, we vertellen je graag alles wat je wilt weten.